OnePlus Two va folosi cel mai controversat procesor al momentului

OnePlus Two va folosi cel mai controversat procesor al momentului

Unul dintre cele mai aşteptate telefoane ale anului 2015, OnePlus Two va fi construit în jurul unui SoC rău famat, Qualcomm Snapdragon 810.

După ce anul trecut foarte mulţi şi-au dorit un OnePlus One şi nu au putut să pună mâna pe el din pricina unui sistem foarte complex de invitaţii şi de doar câteva ore, în 2015 situaţia ar trebui să fie mult mai simplă. Cu alte cuvinte, OnePlus Two va fi un smartphone destul de accesibil menit să ajungă în mâinile unui număr cât mai mare de utilizatori.

Printr-o postare recentă pe Weibo, Twitter-ul chinezesc, Pete Lao, a confirma fără nici un fel de emoţie că noul vârf de gamă al companiei va fi realizat în jurul unui Snadragon 810. Acest anunţ vine la doar câteva zile după ce oficialii Qualcomm au făcut eforturi pentru a ne convinge că zvonurile legate de supraîncălzirea celui mai performant SoC al său nu sunt corecte. În contextul în care dispozitive precum LG G Flex 2 sau HTC One M9 folosesc acel procesor, nu ar trebui să ne îngrijorăm neapărat, dar ar fi recomandabil să fim un pic mai atenţi la primele review-uri când vor fi făcute publice.

Motivul principal din spatele deciziei de utilizare a Snapdragon 810 în OnePlus Two ar putea fi foarte pragmatic. La finele acestui an, când noul smartphone va ajunge pe piaţă, preţul pentru un astfel de SoC va fi mult mai ieftin, dar performanţa sa nu va fi un subiect de ruşine. În rest, s-ar putea să vorbim de un preţ de achiziţie aproximativ 400 de dolari. Panoul folosit ar putea fi un QHD de 5,5 inci, 4GB RAM. De autonomie se va ocupa un acumulator de 3300mAh.