02 dec. 2015 | 09:30

Omate Rise este cel mai ieftin smartwatch cu SIM

ACTUALITATE
Omate Rise este cel mai ieftin smartwatch cu SIM

Într-o perioadă în care a crescut semnificativ popularitatea dispozitivelor cu Android Wear, Omate Rise folosește o versiune completă de Android și are și funcție de telefon.

De-a lungul anilor, am văzut multe ceasuri cu funcție de telefon și acces la internet prin 3G. Acelea nu erau însă foarte sprintene, iar ecranul mic nu facilita interacțiunea cu amalgamul de opțiuni specifice platformei Google. Android Wear trebuia să remedieze toate aceste probleme și, într-un fel, a reușit. Există însă în continuare diverși producători de gadgeturi care refuză să se dea bătuți când vine vorba de  smarwatch-uri la care să și vorbești.

[related]

Noul Omate Rise este un nou astfel de dispozitiv și urmașul unuia dintre primele ceasuri inteligente cu astfel de funcții avansate. La doar 200 de dolari, beneficiați de un smartwatch care împărtășește multe caracteristici estetice cu un ceas clasic. În același timp, rulează Android 5.1 mascat de Omate OUI 4.0.

Astfel, cu un pic de efort, din cauza ecranului foarte mic, puteți instala aplicații obișnuite de Android. Display-ul are diametrul de 1,3 inci, e de tip LCD, iar rezoluția este de 360 x 360 pixeli. Dacă vă încântă designul și vreți să-l folosiți doar pentru notificări, o puteți face în tandem cu un iPhone cu iOS 9 sau un telefon cu Android 4.4 sau mai nou.

Partea de procesare este o combinație între un MediaTek MT2601 format dintr-un dual core la 1,2 GHz și un GPU Mali 400 împreună cu 512 MB RAM și un spațiu de stocare de 4GB. Modemul de date inclus suportă trafic de date pe rețelele 3G HSPA de 1900 și 2100 MHz. Pentru a-l folosi ca telefon, aveți nevoie de un Micro SIM. De asemenea, nu lipsesc din ecuație un modul GPS, accelerometru, giroscop, microfon și difuzor. Suportă Bluetooth 4.1, iar bateria de 512mAh ar trebui să fie suficientă pentru două zile.

Momentan, noul Omate Rise nu este disponibil, dar pe 7 decembrie se va iniția o campanie de finanțare pe Indiegogo și sunt șanse foarte mari ca el să devină un produs de serie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele