Omate X, unul dintre cele mai frumoase ceasuri inteligente

Omate X, unul dintre cele mai frumoase ceasuri inteligente

Compania Omate, care a lansat unul dintre primele ceasuri inteligente și cu funcție de telefon încearcă să convingă publicul că un asemenea gadget poate fi și elegant. Omate X arată ca un ceas elegant, cu o curea de piele și specificații rezonabile.

omate

Omate X e primul ceas al companiei care se conectează la un smartphone și un funcționează autonom. Se conectează atât la dispozitivele cu iOS, cât și la cele cu Android și primește notificări de la telefoane primite, update-uri social media și calendar. De asemenea, din ceasul inteligent se pot face apeluri pe smartphone, există un pedometru și control vocal.

Ecranul are 1,54 de inci, TFT, din sticlă curbată. Rezoluția este 240×240 de pixeli.

omate8

Omate X are margini de aluminiu elegant, iar autonomia bateriei este de șapte zile, potrivit site-ului oficial. Interfața ceasului poate fi schimbată între un ceas tradițional și un sistem de notificări pentru telefon.

Asus pregătește un ceas inteligent pentru IFA 2014 – citește mai mult aici. 

Ceasul inteligent de la Omate va costa 129 de dolari și precomenzile vor începe pe 1 septembrie și vor dura până pe 30 septembrie.

Compania Omate a început pe Kickstarter, cu un proiect finanțat online. Ei au prezentat un ceas inteligent cu funcții de telefon, numit Omate True Smart. Acesta a strâns 1,03 milioane de dolari.

Citește mai mult despre acest ceas inteligent pe adevarul.ro. 

Pe Kickstarter 4.400 de oameni s-au lăsat vrăjiţi de ideea că acesta va fi primul smartwatch cu adevărat, primul care va înlocui un telefon. Din păcate, mi s-a părut un eșec atunci când l-am testat la MWC 2014. Un Android integral pe un smartwatch e o idee proastă, iar viitorul este Android Wear.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Omate X/”/]

 

Citește și: