Olympus Air este o cameră perfectă pentru smartphone-ul vostru

Olympus Air este o cameră perfectă pentru smartphone-ul vostru

Similar cu seria de camere QX de la Sony, noul Olympus Air este gadgetul perfect pentru cei care vor să realizeze fotografii mai bune cu telefonul.

olympus Air camera pentru smartphone

După cum se poate vedea şi în imaginea de mai sus, nu aţi greşi dacă aţi percepe noul Olympus Air ca pe un simplu obiectiv. În practică însă, acesta este un aparat foto digital complet care foloseşte display-ul telefonului vostru ca pe un viewfinder digital, în timp ce la capătul opus permite folosirea întregii plaje de obiective Micro Four Thirds ale companiei.

Deşi cei de la Sony au creat această reţetă prin dispozitivele , noul Olympus Air este mai apropiat ca funcţionalitate de mai recent lansatul . Diferenţa majoră între cele două este că respectivul gadget al japonezilor este compatibil cu lentile E-Mount, specifice Sony, în loc de Micro Four Thirds.

olympus air

Olympus Air are la bază un senzor foto de 16 megapixeli pe care îl controlaţi exclusiv folosind o aplicaţie de mobil ilustrată mai jos. Aceasta vă permite să ajustaţi orice parametru al capturii şi, dacă aveţi astfel de fascinaţii, puteţi aplica pe capturi o serie de filtre intitulate Art Filters, similare ca efect cu cele incluse în Instagram.

În prima etapă de propagare în piaţă, Olympus Air se va comercializa doar în Japonia începând cu 6 martie. Va fi disponibil în două variante, pe argintiu şi negru, la aproximativ 290 de dolari. Dacă aveţi curiozitatea de a achiziţiona camera împreună cu un obiectiv de 14-42 mm cu F/3.5-5.6, o puteţi face la preţul de 425 de dolari.

olympus-air-app-615x640

Citește și: