Camerele pentru telefon QX1 şi QX30 sunt mai dorite decât se aștepta Sony

Camerele pentru telefon QX1 şi QX30 sunt mai dorite decât se aștepta Sony

Deşi vechile şi QX10 nu au impresionat publicul, modele actualizate şi QX30 par să fi stârnit mai mult interes.

sony-QX1_precomanda succes

În urmă cu mai bine de un an, cei de la Sony încercau marea cu degetul. La momentul respectiv, nimeni nu mai lansase nişte camere foto care în loc de display sau zonă de preview foloseau un smartphone la care se conectau prin WiFi. Totuși, noutatea adusă de Sony QX10 şi QX100 nu s-a reflectat în vânzări spectaculoase.

Cu toate acestea, gigantul japonez s-a ambiţionat să anunţe în această toamnă alte doua modele care se pregătesc să ajungă la primii utilizatori. Momentan sunt disponibile doar pentru precomandă. Acestea poartă numele de QX1 şi QX30 şi integrează câteva particularităţi atractive pentru fotografii amatori. QX1, de exemplu, suportă interacţiunea cu obiective compatibile cu montura E (cea folosită de aparatele mirrorless Sony). QX30 are un zoom optic de 30x.

La doar câteva zile după ce s-a dat drumul la precomenzi, Sony Japan a făcut publică o declaraţie prin care avertiza clienţii că, din cauza numărului foarte mare de precomenzi, ar putea fi înregistrate întârzieri la livrarea comenzilor. Aparent, japonezii nu s-au aşteptat la o cerere atât de mare pentru respectivele creaţii. Mai mult, Sony QX1 figura, în urmă cu câteva săptămâni, în topul achiziţiilor pe Amazon la categoria camere foto compacte.

Având în vedere că cei de la Sony au un talent special când vine vorba de camere foto compacte, această ştire nu ar trebui să vină ca o surpriză. În definitiv, orice posesor de iPhone sau Android şi-ar dori să imortalizeze nişte cadre mai speciale fără să mai care după el un DSLR.

Citește și: