Oficial: Toţi utilizatorii de Windows Phone 8.1 vor rula Windows 10

Oficial: Toţi utilizatorii de Windows Phone 8.1 vor rula Windows 10

Dacă aveţi un smartphone cu Windows Phone 8.1 şi eraţi curioşi dacă veţi putea face răspunsul oficial este da.

În luna ianuarie a acestui an, cei de la Microsoft au lansat versiuni publice de Preview pentru noul sistem de operare Windows 10. Acesta din urmă arată foarte bine şi are toate şansele să devină un succes de piaţă, indiferent dacă va rula pe un smartphone, o tabletă sau un desktop clasic.

nu este radical diferit de Windows Phone 8.1, dar va introduce cu siguranţă un amalgam de schimbări atractive aşteptate de utilizatori. Acesta va fi disponibil în doar câteva luni şi va putea fi instalat fără probleme pe foarte multe aparate. Mai precis, în cadrul conferinţei de ieri de la MWC, oficialii companiei americane au confirmat că Windows 10 va fi un update gratuit instalabil pe toate dispozitivele care rulează Windows Phone 8.1. În mod evident, vor exista mici diferenţe vizavi de experienţa oferită de fiecare smartphone, dar acelea vor fi mai degrabă limitări hardware, decât software.

Această informaţie provine direct de la Stephen Elop, care a confirmat compatibilitatea aparatelor mai vechi cu noul SO. În mod evident, vor fi privilegiaţi utilizatorii de dispozitive high end, dar e bine de ştiut că, indiferent de configuraţia hardware a telefonului vostru, nu veţi fi limitaţi de Microsoft.

În ceea ce priveşte lansarea unor noi vârfuri de gamă, Elop a confirmat că va avea loc până la finele acestui an şi că respectivele terminale vor fi construite în jurul procesoarelor Qualcomm Snapdragon 810.

Citește și: