Cum instalezi Windows 10 pe telefon: Un ghid pentru a încerca cel mai nou sistem de operare

Cum instalezi Windows 10 pe telefon: Un ghid pentru a încerca cel mai nou sistem de operare

Dacă te-ai întrebat cum poți să instalezi Windows 10 pe telefon, acum există o soluție. Cu toate că cei de la Microsoft au refuzat să lanseze Preview pentru orice telefoane, există câteva trucuri la care puteţi apela.

La începutul săptămânii trecute, cei de la Microsoft au lansat o versiune Preview a celui mai nou sistem de operare pentru mobile. Acesta poartă numele de for Phones Preview şi reprezintă prima schimbare importantă adusă platformei după lansarea Windows Phone 8.1.

Deşi utilizatorii dornici de experimente ard de nerăbdare să experimenteze noul SO, compania americană a făcut disponibilă această versiune de firmware doar pentru un număr limitat de aparate. Din fericire, prin intermediul unor artificii, puteţi avea şi voi Windows 10 Preview instalat pe telefon. Ca de fiecare dată, există câteva riscuri pe care trebuie să le aveţi în calcul şi nimeni nu este responsabil dacă faceţi vreo greşeală ce v-ar putea putea transforma gadgetul preferat într-o cărămidă.

Tutorialul a fost pus la punct de o echipă de pe XDA Developers şi, în teorie, nu este foarte complicat. Acesta poate fi parcurs în detaliu printr-un click aici. Prin intermediul lui, reuşiţi de fapt să păcăliţi aplicaţia Windows Insider că folosiți un Lumia 635, unul dintre puţinele dispozitive compatibile nativ cu Windows 10 for Phones Preview. Premergător aplicării acestui truc, mai trebuie să ştiţi codul specific ţării smartphone-ului vostru şi să-i schimbaţi ID-ul.

La prima vedere, lucrurile par foarte complicate, dar cu un pic de atenţie s-ar putea să obţineţi rezultatele dorite. Nu de alta, dar au existat deja câţiva internauţi care s-au lăudat că au instalat noul SO pe un HTC One M8 for Windows şi un HTC 8X.

Citește și: