Oficial: Nokia se apucă din nou de producţia de telefoane

Oficial: Nokia se apucă din nou de producţia de telefoane

Dacă afirmaţiile se confirmă, compania finlandeză ar trebui să aibă puterea financiară să reintre în producţia de smartphone-uri în 2016.

După un set de asociate viitorului companiei finlandeze, se pare că răsare soarele şi pe strada celor de la Nokia. Nu de alta, dar s-ar putea să fie doar o chestiune de timp până vom vedea din nou pe piaţă o serie de dispozitive noi aparţinând fostului gigant. Singurul impediment la ora actuală este asociat unui contract cu Microsoft de acum câţiva ani care le interzice pentru o perioadă de timp limitată reintrarea în sectorul de producţie telefoane.

În urmă cu doar câteva zile, CEO-ul Rajeev Suri a confirmat pentru publicaţia nemţească Manager Magazin că Nokia va începe din nou designul de produs şi va debloca licenţierea de smartphone-uri din 2016. La momentul respectiv se vor împlini aproximativ doi ani de când Microsoft a cumpărat divizia de mobile a companiei, iar finlandezi s-au axat într-o proporţie semnificativă pe reţelistică şi soluţii cartografice – Nokia Here.

Au existat de mult timp zvonuri legate de o revenire oficială a Nokia în domeniul producţiei de aparate. Cele mai multe dintre ele au fost însă desfiinţate şi abia acum au căpătat un format oficial. Partea bună este că nu a trecut foarte mult timp de la ,,predarea mănuşilor”, iar cu produsele potrivite nu ar trebui să aibă dificultăţi să reintre pe piaţă. Merită reţinut însă că Nokia nu va avea propriile centre de asamblare pentru telefoane, în schimb, se va ocupa de partea de design şi va licenţia producţia gadgeturilor la terţi. În trecut, au început deja să aplice această reţetă odată cu lansarea tabletei Nokia

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: