Toyota cochetează cu ideea mașinilor ce planează

Toyota cochetează cu ideea mașinilor ce planează

În filme, în special în cele SF, observăm o mulțime de concepte ale mașinilor ce planează, numite și hover cars. Toyota merge mai departe și vrea să transforme acest concept într-un produs real.

Toyota

Producătorul japonez de automobile, Toyota, a anunțat recent că sunt interesați de posibilitatea automobilelor ce pot plana deasupra drumului. Anunțul a fost făcut la summit-ul din San Francisco, Bloomberg Next Big Thing, Hiroyoshi Yoshiki de la Toyota a menționat că se discută în prezent această idee în cadrul companiei, susținând faptul că acesta vor plana mai mult la o distanță foarte mică de drum, pentru a reduce frecarea, și nu vor fi automobile zburătoare.

Nu s-a menționat deloc momentul în care Toyota a început cercetările în acest domeniu, și nici cât de departe au ajuns cu ele. Au refuzat, de asemenea, să menționeze dacă sunt de părere că ar avea succes un astfel de automobil. Însă, eu cred că este un lucru bun faptul că aceste companii ”cochetează” măcar cu ideea, chiar dacă pentru moment este doar în scopul avansului tehnologic.

Momentan, tehnologia pare destul de departe de a fi realizabilă sau implementată într-un produs de serie, și mai trebuie să trecem de pragul recent impus de alte companii precum Nissan, Google și Volvo, care insistă pe conceptul de automobile care se conduc singure. Doar această idee este destul de rudimentară și se lovește de restricții guvernamentale, motive de îngrijorare pentru siguranța pasagerilor și a pietonilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: