Oculus Rift a primit o dată de lansare oficială

Oculus Rift a primit o dată de lansare oficială

După o lungă perioadă în care a fost considerat în mod exclusiv un gadget pentru dezvoltatori, a primit în sfârşit o dată oficială de lansare.

De unul singur, Oculus Rift a dat startul şi soluţiilor dedicate pentru realizarea unei experienţe de realitate virtuală în confortul căminului. Din păcate, până de curând, respectivul dispozitiv a fost destinat doar dezvoltatorilor de jocuri şi aplicaţii VR. Din acest motiv, titlul celei mai recente versiuni disponibilă pentru comercializare poartă numele de Oculus RIft Development Kit 2 – DK2.

Iniţial au existat zvonuri cum că o variantă comercială a gadgetului de mai sus va ajunge pe piaţă până la finele acestui an. Ulterior, fără nici o informaţie oficială, mulţi au crezut că abia în 2016 vom putea pune mâna pe unul. Oficialii companiei americane au decis să spulbere orice dilemă printr-un comunicat pe marginea acestui subiect.

,,Încă de la primele zile ale proiectului Oculus de pe Kickstarter, Rift a fost modelat de gameri, finaţatori, dezvoltatori şi entuziaşti din jurul lumii. Astăzi, suntem foarte entuziasmaţi să anunţăm că Oculus Rift va vi livrat consumatorilor în primul trimestru din 2016, cu precomenzi ce vor începe până la finele acestui an.” În concluzie, merită să ştiţi că mai aveţi de aşteptat mai puţin de un an până veţi putea achiziţiona un gadget de realitate virtuală din familia Oculus. Nu avem încă detalii legate de specificaţiile hardware complete ale dispozitivului sau un preţ orientativ, dar aceste particularităţi vor fi făcute publice săptămâna viitoare.

Citește și: