O premieră pentru noul MacBook: LaCie are primul hard disk extern cu USB Type C

O premieră pentru noul MacBook: LaCie are primul hard disk extern cu USB Type C

Nu a durat mult de la evenimentul Apple de anunţare al noului MacBook până la lansarea primului hard disk extern LaCie compatibil USB Type C.

Foarte mulţi au avut o reticenţă vizavi de ideea celor de la Apple de a-şi construi noul MacBook în jurul unui singur . Deşi respectiva interfaţă este open source, nimeni nu s-a aşteptat ca primele dispozitive compatibile cu ea să ajungă pe piaţă atât de repede.

Surpriza a venit de la LaCie, creatorul de soluţii de stocare premium. Aceştia din urmă au anunţat zilele trecute o versiune actualizată a modelului Porsche Design Mobile Drive cu portul USB Type C pentru transfer de date la viteză de aproximativ 100 MB/s. Dacă modelul nu vă este cunoscut, merită să reţineţi că este unul dintre cele mai compacte, cu o carcasă de aluminiu de 3mm grosime ce acoperă un hard disk de 2,5 inci. În plus, inclus în pachet veţi găsi şi un adaptor pentru conectarea hard disk-ului la porturile USB clasice. Este disponibil începând de luna viitoare în versiuni de 500GB, 1TB şi 2TB, la preţuri de 80, 100 şi 150 de dolari.

Partea tristă a acestui hard disk este că, din cauza faptului că noul MacBook vine cu un singur port USB Type C, atât pentru transfer de date, cât şi pentru alimentare, nu vă veţi putea conecta creaţia LaCie la ultra portabil decât atunci când nu este legat la priză. Alternativa este să vă achiziţionaţi un şi veţi obţine atât o ieşire video HDMI sau VGA, cât şi un port USB 3.0 şi un port USB Type C.