10 apr. 2015 | 12:14

Cele mai bune sfaturi pentru parole puternice vin direct de la Edward Snowden [VIDEO]

ACTUALITATE
Cele mai bune sfaturi pentru parole puternice vin direct de la Edward Snowden [VIDEO]

Edward Snowden, cunoscut de mulți drept cel care a deconspirat programul masiv de spionaj al celor de la NSA, i-a oferit lui John Oliver câteva sfaturi legate de parole.

În urmă cu câteva zile, John Oliver a susținut un interviu în Rusia cu Edward Snowden, ocazie cu care faimosul prezentator de emisiuni din America a avut ocazia să-i ceară acestuia câteva sfaturi legate de parole. Conform declarațiilor lui Edward Snowden, un computer ar putea sparge o parolă standard de 8 caractere în mai puțin de o secundă. Acesta părea a fi cu atât mai îngrijorător pentru John Oliver, care a declarat că are o parolă de doar 5 caractere.

Pe lângă sugestiile extrem de amuzante făcute de John Oliver, Edward Snowden a avut o declarație interesantă. Mai exact, acesta a sugerat că, pe viitor, va fi necesar ca oamenii să se orienteze asupra parolelor formate din expresii și nu din cuvinte, pentru a se bucura de o siguranță sporită. Noi informații au apărut de curând în presă legate de activitățile serviciilor secrete din America înainte de 2001.

Din câte se pare, cei de la Drug Enforcement Administration (DEA, echivalentul Agenției Naționale Antidrog din România) erau angajați într-un efort de interceptare a tuturor apelurile efectuate din Statele Unite către zeci de țări de pe toate continentele. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici. Interesantă este și replica finală a lui Snowden: ”You’re killing me.” Deși nu credem ca John Oliver ar vrea să facă vreodată asta, probabil sunt câțiva angajați ai serviciilor secrete care abia așteaptă o ocazie.