Cel mai mare producător de SIM-uri din lume neagă informațiile legate de spionajul NSA

Cel mai mare producător de SIM-uri din lume neagă informațiile legate de spionajul NSA

Gemalto, cel mai mare producător de SIM-uri, neagă faptul că cei de la NSA și GCHQ ar fi intrat în rețeaua sa pentru a obține informații în mod ilegal.

În urma scandalului apărut acum câteva zile, Gemalto, cel mai mare producător de cartele SIM din lume a pornit o investigație pentru a confirma dacă într-adevăr cei de la GCHQ și NSA au intrat în rețeaua sa. Conform site-ului The Intercept, cele două agenții ar fi recurs la aceste metode pentru a obține mai ușor informații. Compania olandeză a eliberat de curând un raport conform căruia nu s-a descoperit niciun indiciu care să confirme o asemenea breșă de securitate. TechCrunch a publicat următoare declarație:

”Investigațiile deja indică faptul că produsele SIM Gemalto (alături de carduri bancare, pașapoarte și alte produse și platforme) sunt sigure, iar compania nu se așteaptă să sufere prejudicii financiare considerabile”

gemalto sim nsa cover

Imaginea companiei a avut mult de suferit de pe urma acestui scandal, iar un raport amănunțit va fi publicat în cursul zilei de miercuri. După cum probabil știți deja, The Intercept a lansat informații conform cărora NSA și GCHQ au intrat în rețeaua companiei olandeze și au obținut ”cheile” necesare pentru a accesa datele de pe telefon. Gemalto produce anual aproximativ 2 miliarde de cartele SIM, iar printre clienții săi se numără cele patru mari companii de telecomunicații din America (AT&T, Verizon, T-Mobile și Sprint), așa că este imposibil de estimat numărul de clienți care sunt afectați.

Gemalto a furnizat în anul 2011 nu mai puțin de 450.000 de cartele SIM printr-un singur transport către Deutsche Telekom. Vodafone și Orange au fost și ele printre cei care au apelat la produsele olandezilor. Dar nu numai companiile de telecomunicații ar putea fi afectate de acest lucru. The Intercept menționează că peste 3.000 de instituții financiare și 80 de organizații guvernamentale se folosesc de serviciile de securitate oferite de Gemalto. Printre aceste se numără și Visa și Mastercard. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.

Citește și: