O mașină inteligentă a sunat singură la poliție după un accident

O mașină inteligentă a sunat singură la poliție după un accident
07:16 08.12.2015

Nivelul de inteligență al autoturismelor a crescut semnificativ, dar pe lângă beneficiile evidente ale acestei schimbări, nimeni nu se aștepta ca o mașină să sune la poliție.

Spre surprinderea multora dintre noi, mai multe mașini de la BMW, Volvo sau Ford au abilitatea de a contacta serviciile de urgență în cazuri de necesitate, chiar dacă șoferul este incapacitat sau a fugit de la locul unui accident. În primul rând, sunt folosiți mai mulți senzori pentru a observa o schimbare bruscă a vitezei de deplasare. În acel moment, sunt declanșate airbagurile pentru că se consideră că mașina a participat la un accident. Autoritățile sunt contactate imediat de către autoturism și le este transmis modelul exact al mașinii împreună cu locația și ora accidentului. Șoferul poate completa informațiile transmise de mașină cu detalii suplimentare în orice moment.

După cum a descoperit o femeie din Florida zilele trecute, o mașină inteligentă nu îți dorește în permanență binele și uneori preia controlul complet asupra unei situații dezastruoase. În acest caz particular, după ce o mașină a lovit un camion și, imediat după, o dubă, șoferul de sex feminin din mașină a încercat să fugă de la locul accidentului. Nu a trecut mult timp însă până când mașina pe care o conducea a sunat singură la 911, iar femeia a fost prinsă de autorități și arestată. Pentru a-și agrava și mai mult situația, aceeași persoană a ținut și să-i minte pe polițiști în legătură cu fluxul de evenimente la care participase. Autoturismul în cauză a fost un Ford.

Cathy Bernstein, în vârstă de 57 de ani, după ce a lovit cele două mașini, în urma apelului inițiat de propriul autoturism la serviciile de urgență a fost contactată de poliție. Aceasta a spus foarte senină că este totul în regulă. Întrebată dacă a fugit de la locația accidentului, a răspuns că nu ar face niciodată așa ceva. La ora actuală se află la spital pentru tratarea unor răni ușoare, după care va fi arestată.

loading...