Aplicația Sync Connect îți permite să-ți controlezi mașina Ford oriunde te-ai afla

Aplicația Sync Connect îți permite să-ți controlezi mașina Ford oriunde te-ai afla

Mașinile care se conectează la mobilul tău prin aplicații sunt momentan o raritate. Totuși, acest proces de mutare a tuturor dispozitivelor din jurul tău la îndemâna telefonului mobil pare de neoprit, iar mașinile nu fac excepție.

Printre primii care au intrat în hora trendului mașinilor ce vin cu aplicație dedicată sunt Mercedes-Benz, Tesla, Audi, Toyota, și încă câțiva. Totuși majoritatea oferă aplicații ce privesc starea mașinii și nu funcționalități de bază cum ar fi pornirea sau închiderea motorului, sau alte comenzi ce țin de  motorul și condusul propriu-zis al mașinii.

Ford, insă, a decis să ofere aplicația Sync Connect care îți va lega mașina Ford cu mobilul, lăsându-te să ți-o controlezi oriunde te-ai afla în lume. Primul vehicul Ford care va beneficia de această nouă aplicație este Ford Escape din 2017 ce va permite utilizatorilor săi să-i descuie ușile și să-i pornească motorul oriunde s-ar afla.

De asemenea, aplicația va oferi utilizatorilor săi informații detaliate despre statisticile mașinii, cum ar fi cantitatea rămasă de combustibil, starea uleiului, nivelul bateriei, și îi poți programa o rută pe GPS către o anumită destinație inainte să urci la volan.

Ceea ce aduce Ford nu este exact o noutate, Tesla oferă deja o autonomie și mai mare a mașinilor sale, dar merită totuși de remarcat faptul că Ford aduce o parte din funcționalitățile Tesla la un preț considerabil mai mic decât firma lui Elon Musk.

În momentul în care tehnologia mașinilor semi-autonome iese din piața exclusivistă a clienților Tesla, e foarte posibil să vedem pe viitor o proliferare și mai acută a acestor noi principii tehnice în produse din ce în ce mai low-cost. Lucru care de altfel nu poate fi decât benefic tuturor pasionaților de mașini.

Citește și: