29 apr. 2015 | 15:00

O eroare de pe iPad a blocat la sol avioane americane

ACTUALITATE
O eroare de pe iPad a blocat la sol avioane americane

iPad, cea mai populară tabletă, poate bloca și un avion. O defecțiune de software a cauzat probleme pentru câteva avioane ale companiei American Airlines.

Problema a fost cauzată de mapa digitală folosită de piloți în carligă, potrivit CNNMoney. „Unele zboruri au probleme cu o aplicație software de pe iPadul pilotului. În unele cazuri, a trebuit să ne întoarcem pe pistă și să ne conectăm la WiFi pentru a rezolva defecțiunea”, au declarat reprezentanții American Airlines.

Totuși, cei de la American Airlines nu consideră că vina aparține celor de la Apple, ci unei aplicații terțe. În 2013, American Airlines a devenit prima companie aeriană care folosește exclusiv iPad-uri pentru planuri de zbor și navigație. Planurile sunt actualizate în mod constant, așa că americanii au scăpat de grămezile de hârtii.

Compania a estimat că, prin acest program, economisește mai mult de 1.500 de litri de combustibil în fiecare an. De asemenea, 8.000 de iPad-uri înlocuiesc 24 de milioane de documente. În ciuda acestor avantaje, așa e cu tehnologia, software-ul nu e întotdeauna de încredere.