O dronă versus un vultur – ghici cine câştigă? [VIDEO]

Uneori, animale naturii s-au săturat ca oamenii să le invadeze spaţiul, indiferent dacă aceştia din urmă o fac prin intermediul unei sesiuni de vânătoare sau cu o dronă.

Cea mai recentă manifestare agresivă din partea naturii a fost imortalizată de curând de o dronă trimisă în pădure pentru a înregistra câteva cadre spectaculoase. Inamicul număul 1 a venit sub forma unui vultur. Acesta din urmă, pe lângă faptul că era foarte puternic, aripile sale extinse atingeau aproximativ 2 metri în lungime.

Deoarece şi-a simţit spaţiul invadat, la câteva secunde după sesizarea dronei în apropiere, vulturul a atacat drona cu o viteză spectaculoasă. Folosindu-şi ghearele puternice, a dat-o de pâmânt fără a risca vreun fel de rană. Pentru că întreaga aventură a fost imortalizată, nu a trecut prea mult timp până când clipul de mai sus a fost postat online.

,,Vulturul a fost în regulă – era masiv şi şi-a folosit ghearele pentru a dărma drona din cer. A mai stat o perioadă în aceeaşi locaţi, aşa că l-am putut observa atent. Sănătatea vulturului a fost de asemenea prioritatea mea principală.” Proprietarul dronei a ataşat câteva informaţii de context clipului postat pe YouTube împreună cu un avertisment foarte clar. ,,Nu folosiţi drone în apropierea păsărilor de pradă, acestea atacă cu siguranţă, fie pentru că vă percep ca pe o ameninţare, fie ca pe următoarea cină. Astfel, aventura vă va costa bani şi riscaţi să afectaţi negativ şi pasarea. În acest caz, vulturul nu a avut probleme, dar drona a necesitat un pic de atenţia până să poată zbura din nou.

06:56 14.08.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video