NVIDIA ne confirmă: Shield este mai bună decât Apple TV

NVIDIA ne confirmă: Shield este mai bună decât Apple TV

Pe lângă iPhone 6S, iPhone 6S Plus şi noul iPad Pro, cei de la Apple s-au lăudat intens cu noul Apple TV în cadrul conferinței de acum câteva zile.

Noul Apple TV promite să fie soluţia perfectă de divertisment într-un amalgam de scenarii, în parte şi datorită faptului că suportă aplicaţii şi jocuri, deschizându-vă porţile către o varietate foarte mare de conţinut digital. Dintr-un punct de vedere, micuţul gadget nu mai este doar un player şi un mod prin care puteți vizualiza conținutul de pe iPhone sau iPad pe TV. Acesta a devenit un mini PC cu care veţi putea accesa conţinut online şi o consolă cu care vă veţi putea juca unele dintre cele mai noi jocuri. Cu alte cuvinte, acest Apple TV este, pentru prima oară, un concurent foarte serios pentru Android TV şi, implicit, pentru NVIDIA Shield.

Într-o postare recentă pe blogul NVIDIA, oficialii companiei au ţinut să detalieze toate modurile în care propriul lor dispozitiv adresat aceloraşi scenarii este cu mult peste performanțele Apple TV. Mai mult decât atât, într-un tabel comparativ, alte câteva alternative, precum Nexus Player, Amazon Fire TV sau Roku 3 sunt de asemenea desființate.

Deşi în practică acest aspect s-ar putea să fie complet irelevant, NVIDIA Shield se pare că este de 3 ori mai rapid decât Apple TV, incorporând un portofoliu de funcţii mult mai mare. În plus, pe lângă performanţa brută semnificativ mai mare, Shield are mai mult spaţiu de stocare, suport pentru USB 3.0 şi, nu în ultimul rând, o ieşire video pentru conţinut 4K. Aceasta din urmă este în special relevantă pentru cei care se uită la filme şi au investit o sumă de bani semnificativă într-un TV Ultra HD. Nu are rost să menţionăm că prin intermediul serviciului GRID, puteţi face streaming de jocuri de PC pe Shield la o calitate similară cu cea pe care o vedeţi pe un PC de top.

În ciuda acestor lucruri, sunt şanse foarte mari ca Apple TV, tocmai din cauza minusurilor, să se vândă ca pâine caldă, devenind în timp un dispozitiv popular chiar și în rândul celor atehnici, în timp ce Shield va fi perceput ca o consolă de jocuri accesibilă de cei care nu şi-au permis un Xbox.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: