Nu, sfârșitul lumii nu vine nici în toamna aceasta

Nu, sfârșitul lumii nu vine nici în toamna aceasta
13:30 13.06.2015

Pentru că avem cel puțin trei sfârșituri ale lumii în fiecare an, e bine de știut că a fost demontată încă o teorie. Așadar, nu trebuie să vă grăbiți cu proviziile.

Se pare că o cometă sau un asteroid se îndreaptă cu viteză spre Pământ. Zona impactului este America de Nord, iar data calculată este în intervalul 15-28 septembrie 2015. Diametrul asteroidului este de peste 3 kilometri. Astrofizicienii de la NASA studiază de mai mult timp traiectoria acestuia, care nu ar fi presupus un impact cu Pământul, dar există zvonuri potrivit cărora acesta și-ar schimbat brusc direcția. Desigur, nu există o bază științifică, ci mai degrabă teorii formulate pe Internet. Ținând cont de faptul că presupusul asteroid are dimensiuni uriașe, impactul ar fi devastator, notează IFL Science.

Totuși, cei de la NASA spun că nu ar trebui să ne facem griji. „Potrivit cercetărilor noastre, niciun obiect nu va lovi Pământul în următorii 100 de ani”, a declarat un purtător de cuvânt. Fanaticii religioși și adepții teoriilor conspirației consideră că dezmințirea acestor zvonuri este doar o metodă prin care liderii ne ascund realul pericol.
Pe de altă parte, nu ar trebui să credem tot ce scrie pe Internet. De ceva timp, se lucrează intens la metode prin care orice corp amenințător pentru Pământ să fie distrus înainte de a produce vreo pagubă. Cercetătorii pun la cale planuri prin care să devieze traiectoria unui asteroid care ar putea lovi Pământul în 2022, așadar, avem motive să credem că vom fi în siguranță și în septembrie.
loading...