NASA va lansa farfuria zburătoare cu care va duce oameni pe Marte și tu poți urmări evenimentul

NASA va lansa farfuria zburătoare cu care va duce oameni pe Marte și tu poți urmări evenimentul

NASA va lansa, joi seara, o navă spațială cu o formă cel puțin ciudată, de farfurie zburătoare. Cu numele LDSD, farfuria americanilor ar putea fi folosită pentru a zbura, cândva, oamenii către Planeta Roșie

NASA va lansa în spaţiu vehiculul Low Density Supersonic Decelerator. Practic, farfuria zburătoare va fi dusă dincolo de atmosferă de către un balon şi va fi testat timp de două ore la 37.000 de metri, potrivit adevarul.ro.

Testul era programat, inițial, pentru ziua de marți, însă lansarea a fost amânată din cauza condițiilor nefavorabile ale oceanului. Cum farfuria ar trebui să aterizeze în apă, directorii misiunii au fost îngrijorați de faptul că echipajul nu o va mai putea recupera.

Dacă condițiile vor fi favorabile, lansarea va avea loc dintr-un balon, care va căra discul enorm la o altitudine de peste 32KM deasupra Terrei. Atunci, nava își va activa propulsarele și va putea testa partea cea mai importantă a construcției: o parașută supersonică cu un diametru de 30 de metri.

Anul trecut, când vehiculul LDSD a fost testat pentru prima dată, parașuta nu a putut fi activată. Anul acesta, designul a fost modificat și se speră că va funcționa, pentru că de această tehnologie depinde aterizarea pe Marte a primilor coloniști.

Parașuta va trebui să facă față unor greutăți foarte mari, dar și vitezei și forțelor de plecare.

Începând cu ora 20.00 a României veți putea urmări întregul eveniment mai jos:

Broadcast live streaming video on Ustream

Citește și: