Marile schimbări pentru Apple TV: Primește App Store şi suport pentru Siri

Marile schimbări pentru Apple TV: Primește App Store şi suport pentru Siri

De câţiva ani nu am mai avut parte de un Apple TV nou, iar cei de la Apple se pare că lucrează intens la o versiune modernizată a popularului gadget.

În 2012, Apple a lansat . Respectivul dispozitiv era identic ca funcţionalitate cu modelul lansat în 2011, cu excepţia faptului că introducea suportul pentru conţinut video la rezoluţie 1080p, particularitate datorată în parte prezenţei unui procesor mai sprinten. Cu toate acestea, chiar şi în 2015, mulţi amatori de iDevice-uri continuă să-şi achiziţioneze un exemplar, mai ales acum, când Apple a micşorat preţul la doar 70 de dolari, de la 100.

În încercarea de concura cu alte cutii inteligente pentru redat conţinut multimedia de pe piaţă, precum Roku sau Amazon Fire TV, este foarte probabil ca 2015 să fie anul în care vom vedea un Apple TV complet reinventat. Informaţia vine de la o persoană apropiată de companie şi a fost publicată pentru prima oară de cei de la Buzzfed. Cu un pic de noroc, noul gadget ar trebui să fie făcut public în luna iunie a acestui an în cadrul WWDC – World Wide Developers Conference.

Deşi este foarte probabil să asistăm şi la câteva schimbări importante la capitolul design, mai importante decât atât sunt aspectele care ţin de funcţionalitate şi dotări hardware. Pe lângă suportul pentru aplicaţii datorat unui App Store, vă puteţi aştepta să interacţionaţi prin intermediul Siri cu noul Apple TV. Un procesor nou şi câţiva GB suplimentari de spaţiu sunt de asemenea o posibilitate. Pe partea de conţinut, tot atunci sunt şanse mai mari ca niciodată să vedem un video marca Apple şi un serviciu de streaming audio bazat pe Beats.

 

Citește și: