Apple confirmă zvonul: iPhone 6S și 6S Plus se lansează pe 9 septembrie

Apple confirmă zvonul: iPhone 6S și 6S Plus se lansează pe 9 septembrie
20:06 27.08.2015

Apple tocmai a trimis invitațiile pentru evenimentul de lansare a smartphone-urilor iPhone 6S și iPhone 6S Plus. 

În jurul gadgeturilor Apple există mereu o mulțime de zvonuri. De cele mai multe ori ele se adeveresc, iar unul dintre cele mai populare zvonuri din ultima vreme face referire la data de lansare a iPhone 6S și iPhone 6S Plus.

În invitația trimisă către reprezentanții presei internaționale, Apple anunță mult-așteptata conferință pentru data de 9 septembrie, cea vehiculată până acum. Evenimentul va avea loc la Bill Graham Civic Auditorium din San Francisco.

Compania va lansa și în acest an două telefoane, unul mare și unul mai mic, adică iPhone 6S și iPhone 6S Plus.

Despre ele se știu deja destul de multe detalii, dar rămâne de văzut câte dintre ele vor rămâne valabile după lansare. În primul rând, ele vor avea aceleași dimensiuni ca și modelele de anul trecut, dar rezoluții mai mari. Mai exact, 6S va avea display full HD, iar 6S Plus va veni cu QHD, iar dacă asta se confirmă, ar fi primul an în care iPhone-urile s-ar alinia la standardele impuse de telefoanele cu Android, cel puțin în ceea ce privește calitatea ecranelor.

În plus, ecranele vor beneficia de funcționalitatea Force Touch, prezentă deja pe noul MacBook, dar și pe Apple Watch. Force Touch e ca un fel de buton de click dreapta, iar atunci când utilizatorul apasă mai tare pe ecran, un senzor de presiune interpretează acest lucru și permite accesul la câteva opțiuni noi.

Știm că procesoarele vor fi A9, dar mai importante sunt camerele foto. Apple nu a mai mărit rezoluția camerelor de la iPhone 4s încoace, dar se pare că la 6S și 6S Plus vom vedea senzori de 12MP pe spate și 8MP pe față. Asta oferă posibilitatea de a face fotografii la rezoluții mai mari, dar și filmări 4K.

S-ar putea (sau nu) să auzim mai multe despre mult-dezbătuta tabletă iPad Pro, cu dimensiuni generoase, dar și despre noul Apple TV. În mod cert vor fi și vești despre iOS 9, OS X El Capitan și watchOS 2.

Etichete:
loading...