Cel mai nou Mac OS X “crapă” când te uiţi la poze

Cel mai nou Mac OS X “crapă” când te uiţi la poze

Lansată doar săptămâna trecută, noua versiune de Mac OS X se pare că este , dacă luăm în calcul rapoartele online recente.

În teorie, Mac-urile au fost percepute pentru o perioadă foarte lungă de timp ca fiind ideale pentru editare foto/video, atât din punctul de vedere al aplicaţiilor disponibile, cât şi al . Versiunea lansată săptămâna trecute se pare însă că reuşeşte să şteargă cu buretele această viziune.

Cel mai nou update de Mac OS X poartă numărul 10.10.3 şi a fost lansat săptămâna trecută. Acesta a introdus câteva funcţii noi şi a înlocuit aplicaţiile de editare foto Aperture şi iPhoto cu Photos. Aceasta din urmă, pe lângă o interfaţă mai prietenoasă, încorporează într-un mod intuitiv foarte multe opţiuni de manipulare a imaginilor. Din păcate, până să ajungeţi să deschideţi fotografiile în Photos, trebuie să le vedeţi în Finder, iar aici intervin problemele.

Foarte mulţi utilizatori de Mac OS X au observat că întâmpină probleme majore de stabilitate, lovindu-se de ,,blue screen-ul” pentru Mac ilustrat în imaginea de mai sus, când vor să vadă thumbnail-uri la imagini de rezoluţie mare. După această etapă, sistemul intră într-un ciclu de închideri şi reporniri pentru ca, în final, să enerveze la maximum utilizatorii care vor să şi muncească nu doar să navigheze pe internet cu noul lor Mac.

Soluţia temporară este să vedeţi imagini doar în Apple Photos sau Photoshop. Din momentul în care aţi deschis aceleaşi imagini în Preview sau le-aţi văzut în mod thumbnail în Finder, sistemul de operare ,,va crăpa”, indiferent de hardware-ul pe care rulează. Pe termen lung, cei de la Apple au dat deja drumul către dezvoltatori la versiune beta de Mac OS X 10.10.4. Din păcate, va mai dura câteva săptămâni până când respectiva iteraţie va fi lansată la scară largă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: