Apple are probleme cu Mac OS X 10.10: YouTube nu poate fi folosit, dar există o soluție

Apple are probleme cu Mac OS X 10.10: YouTube nu poate fi folosit, dar există o soluție

Lansarea OS X 10.10 Yosemite continuă să se reflecte în noi probleme pentru utilizatori de Mac-uri. Cea mai recentă vizează compatibilitatea cu YouTube.

os-x 10.10 -yosemite

Deşi a trecut mai bine de o lună de la lansarea noului , cei de la Apple se pare că mai au încă de rezolvat câteva probleme destul de grave ale acestui sistem de operare. După ce au apărut mai multe sesizări provenite de la utilizatori care au început să aibă după instalarea noului OS X, gigantul din Cupertino nu a întârziat foarte mult cu lansarea unui update. Din păcate, pe lângă faptul că respectiva actualizare nu a rezolvat toate probleme, între timp au mai apărut altele noi. Mai multe persoane se plâng pe forumuri de o incompatibilitatea sesizată între Safari şi YouTube.

Deşi paginile de YouTube se încarcă fără evenimente neplăcute, redarea efectivă a unui clip se blochează în cazul în care acesta este precedat de o reclamă. Practic, pentru că nu pot fi afişate reclamele de câteva secunde în Safari, nu mai puteţi să vizionaţi filmele voastre favorite. Aceasta este însă doar o parte din problemă. Au existat şi câteva sesizări legate de sunete discordante la clipurile de pe YouTube şi, în unele cazuri extreme, de blocarea browser-ului sau închiderea bruscă a acestuia.

Până când Apple va lansa un update care să adreseze şi această neplăcere, aveţi mai multe soluţii. Cea mai simplă implică folosirea unui alt browser de internet, precum Chrome sau Firefox. A doua este legată de folosirea meniului de dezvoltator din Safari pentru schimbarea componentei de identificare User Agent în orice alt browser decât Safari. Se bănuieşte că un patch recent de securitate lansat de Apple a cauzat problema, dar nu există momentan nici un comunicat oficial pe acest subiect care să ofere lămuriri suplimentare.