Tehnologia futuristă a marinei americane [VIDEO]

Portavioanele americane vor fi dotate cu o noua tehnologie prin care aeronavele vor putea fi lansate mai ușor de pe platforme.

Armata americană este într-o continuă dezvoltare în ultima perioadă, toate ramurile importante ale acesteia urmând a achiziționa arme moderne. După cum spuneam în urmă cu ceva timp, armata ar putea primi o armă laser capabilă de a distruge un vehicul de la o milă distanță, iar forțele aeriene ar putea include în viitor un avion capabil de a circula cu o viteza de cinci ori mai mare decât cea a sunetului. De cealaltă parte, forțele maritime vor să îmbunătățească portavioanele din dotare implementând o tehnologie mai ușoară de lansare de pe platforme.

În timpul acestor manevre, pentru a se evita orice greșeală, piloții sunt ajutați de catapulte. Acestea sunt legate de roțile avioanelor și le propulsează pe piste la viteze care le permite să decoleze pe distanțe scurte. Conform Slashgear, sistemul care ar urma să înlocuiască aceste catapulte pneumatice se numește EMALS (Electromagnetic Aircraft Launch System) și funcționează într-un mod diferit. Componenta care se leagă de roțile avioanelor se deplasează pe o șină cu ajutorul forțelor electromagnetice și va permite lansarea unui număr mult mai mare de avioane.

De asemenea, aceasta nu va avea nevoie de reconfigurare, indiferent dacă este vorba de avioane de vânătoare sau de simple drone. Noua catapultă este testată încă din anul 2010 și urmează a fi aprobată în perioada următoare. Puteți urmări mai sus un material video cu unul dintre testele efectuate pe portavionul ”Gerlad Ford”.

 

Bogdan Cristea
12:49 10.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video