07 iun. 2015 | 11:50

Noul avion al americanilor poate ajunge de la Washington la Moscova într-o oră [VIDEO]

ACTUALITATE
Noul avion al americanilor poate ajunge de la Washington la Moscova într-o oră [VIDEO]

Forțele Aeriene Americane dezvoltă în prezent un avion capabil să zboare cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului.

Ne aflăm într-o perioadă ciudată, în care majoritatea forțelor armate din lume dezvoltă echipamente ultramoderne care le-ar putea înlocui în viitorul apropiat pe cele învechite. Armata rusă a introdus de curând tancul T-14, construit pe platforma universală ”Armata”, iar americanii testează un laser extrem de puternic care ar putea distruge ținte de la aproape doi kilometri distanță. Forțele aeriene nu au fost nici ele ignorate.

Conform unui nou articol apărut pe site-ul CNN, americanii lucrează în prezent la un avion fără pilot, care ar putea transforma războiul modern, prin capacitatea sa de a călători cu o vitează de cinci ori mai mare decât a sunetului. Mai exact, acesta ar putea atinge viteza de 6.115 km/h (3.800 mile/oră). Astfel, avionul ar putea ajunge de la Washington la Moscova în puțin peste o oră. În prezent, această distanță se parcurge în cel puțin 10 ore. Designul acestuia nu este unul tradițional, aeronava asemănându-se mai degrabă cu o rachetă. De asemenea, aceasta nu decolează singură, ci este lansată de la bordul unui bombardier.

Odată cu introducerea unei astfel de arme, ar fi nevoie și de noi sisteme de ghidare. Din câte se pare, și armatele rusă și chineză lucrează în prezent la avioane similare, însă, cel mai probabil, acestea nu au ajuns încă în faza de teste.