O nouă armă laser poate distruge o mașină de la aproape doi kilometri distanță

O nouă armă laser poate distruge o mașină de la aproape doi kilometri distanță

Compania de tehnologie militară Lockheed Martin a dezvoltat o armă laser cu o rază de acțiune foarte mare și cu o putere impresionantă.

Arma laser este în stadiul de prototip și se numește ATHENA (Advanced Test High Energy Asset). Pentru a-i demonstra puterea, inginerii de la Lockheed Martin s-au folosit de o mașină, pe care au țintit-o cu ATHENA.

Rezultatul îl puteți vedea în fotografia de mai jos. Raza laser cu o putere de 30 de kilowatti a perforat capota și a dezactivat motorul mașinii, aflat în funcțiune șa începutul testului. Distanța dintre prototip și vehicul era de o milă, adică 1,6 kilometri.

arma laser

Arma laser are o putere atât de mare deoarece combină simultan mai multe fascicule. Pentru a vă face o idee mai bună, trebuie să știți că un laser folosit la prezentări are o putere de un miliwatt, adică de 30 de milioane de ori mai mică decât cea a armei laser.

Tehnologia ATHENA nu este la primul test. Inginerii de la Lockheed Martin au mai testat arma pe ținte aeriene sau pe ținte de pe mare, dar au folosit un laser de numai 10 kilowatti.

În cele din urmă, după ce va ieși din stadiul de prototip, ATHENA va ajunge pe câmpurile de luptă și va fi montată pe avioane, elicoptere, nave și camioane. Marina americană dispune de o armă similară, LaWS, pe nava USS Ponce.

adam_large

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: