Noua interfaţă de Xbox One bazată pe Windows 10, detaliată

Utilizatorii de Xbox One se pregătesc să beneficieze de cea mai importantă schimbare de interfaţă de când au pus prima oară mâna pe noua consolă.

Încă de la începutul acestui an, când Microsoft a anunţat oficial o mare parte din noutăţile ce urmau să fie introduse în Windows 10, tot atunci am aflat că Xbox One va integra de asemenea particularităţi din noul sistem de operare. Mai precis, va fi vorba de un nou dashboard, o interfaţă complet reinventată pentru a facilita în egală măsură accesul la jocuri, dar şi la aplicaţii şi un browser de internet complet.

După ce în urmă cu câteva zile am primit confirmarea că Microsoft Edge va ajunge pe Xbox One, de această dată, cei de la Microsoft au publicat un clip de 8 minute pentru a detalia toate celelalte noutăţi pe care le vor primii utilizatorii consolei printr-un update iminent. În teorie, anumiţi dezvoltatori au primit deja acces la această versiune de firmware pentru Xbox, în variantă beta, este prima oară însă când înţelegem exact care vor fi modificările.

Partea audio a clipului este asigurată de Richard Irvine şi Larry Hryb de la Microsoft, cunoscut majorităţii internauţilor sub pseudonimul Major Nelson. Cei doi insistă destul de mult pe faptul că ar trebui ca, prin acest update, utilizatorii să acceseze şi să descopere mult mai uşor conţinutul pe care şi-l doresc, atunci când şi-l doresc. Accentul s-a pus pe viteză, uşurinţă în utilizare şi feedback din partea fanilor pentru a se finisa această nouă interfaţă. Oficialii gigantului din Redmond au mai ţinut să menţioneze că acest dashboard ancorat în Windows 10 nu va rămâne sub nici o formă exact aşa cum îl veţi vedea în clip. În schimb, va beneficia de finisări şi actualizări riguroase cu ajutorul membrilor programului de preview, până va fi distribuit la scară largă către toţi utilizatorii de Xbox One.

Alexandru Puiu
10:07 21.09.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video