Noua consolă Xbox One Elite e mai scumpă şi mai rapidă

Noua consolă Xbox One Elite e mai scumpă şi mai rapidă

După ce au făcut un efort pentru a mişcora preţul de vânzare al consolei Xbox One, cei de la Microsoft l-au crescut din nou cu Xbox One Elite.

La momentul lansării iniţiale de acum aproape doi ani, Xbox One era mai scumpă decât PlayStation 4 cu 100 de dolari. Nu a trecut mult timp până când cei de la Microsoft au scos senzorul Kinect din ecuaţie şi au oferit consola lor next-gen cu 400 de dolari în loc de 500.

La acelaşi preţ de 500 de dolari, Microsoft a anunţat zilele trecute o ediţie specială a consolei intitulată Xbox One Elite. Aceasta nu vine însă doar cu preţ mai mare, ci şi cu dotări care fac o treabă foarte bună în a-l justifica. În primul rând, veţi primi în pachet controlerul personalizabil anunţat în urmă cu câteva luni – Xbox One Elite Wireless Controller. Numai acesta costă 150 de dolari dacă l-aţi achiziţiona separat.

În plus, partea de stocare din noua consolă Xbox One Elite va fi asigurată de un nou hard disk cu o capacitate de 1TB de tip SSHD. Dacă astfel de medii de stocare vă sunt străine, merită să reţineţi că sunt o combinaţie dintre un hard disk clasic şi o cantitate mică de memorie flash, de cele mai multe ori 8GB. Partea impresionantă este că acei 8GB preiau în mod dinamic şi automat fişierele cele mai accesate ale unui sistem pentru a oferi un avantaj semnificativ de performanţă. Cei de la Microsoft de exemplu se mândresc cu faptul că tranziţia la SSHD a fost suficientă pentru ca, din sleep, consola să pornească mai repede cu 20%.

Ca urmare, dacă vă grăbiţi să puneţi mâna pe un Xbox One Elite, nu doar că veţi avea echipamente de gaming mai impozante, dar veţi şi putea începe o sesiune de gaming un pic mai repede decât adeversarii voştri.

Citește și: