Nokia OZO este un kit de captură pentru realitate virtuală

Nokia s-a reinventat în aceste zile prin lansarea unui kit de captură pentru conţinut VR intitulat Nokia OZO.

În urmă cu aproximativ o săptămână, cei de la Nokia au anunţat un eveniment pentru data de 28 iulie. Nu a durat mult după respectiva invitaţie până la primul val de speculaţii care indicau o lansare din domeniul realităţii virtuale. Astăzi am aflat că nu este vorba de un nou kit de realitate virtuală, ci un gadget complet diferit.

Intitulat Nokia OZO gadgetul din imaginile alăturate pare similar ca formă cu o minge de fotbal, dar la interior ascunde un amalgam de camere şi microfoane pentru a captura conţinut video şi audio la 360 de grade. În contextul în care finlandezii au clasificat aparatul ca fiind destinat videografilor profesionişti, nu vă aşteptaţi să fie foarte ieftin.

Nokia OZO Camera vr

Dacă nu era evident până acum, aceasta este o direcţie complet diferită pentru echipa de ingineri de la Nokia, iar dacă va fi încununată de succes, are mari şanse să fie revoluţionară şi profitabilă în acelaşi timp.

,,OZO capturează clipuri video 3D stereoscopice prin intermediul a 8 senzori senzori de captură sincronizaţi şi sunet spaţial prin 8 microfoane integrate. Software-ul creat pentru OZO permite vizualizarea de conţinut 3D cu o soluţie de playback inovatoare care elimină necesitatea de a preasambla imaginea panoramică – un proces ce necesită timp cu soluţiile actuale disponibile pe piaţă.” În comunicatul oficial de lansare al produsului, s-a încercat o descriere cât se poate de detaliată a gadgetului şi, cu toate că mai există multe întrebări, avem o idee destul de clară despre abilităţile sale.

Nu prea multe detalii legate de disponibilitate, dar ar trebui să ajungă în magazinele de specialitate în trimestrul patru al acestui an.

Alexandru Puiu
10:00 29.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video