Nokia visează la realitate virtuală, pregătind primul său gadget

Nokia visează la realitate virtuală, pregătind primul său gadget

Nu au cum să nu îți placă dispozitivele de realitate virtuală. Se pare că vor fi din ce în ce mai multe și desigur că Nokia nu putea să se țină departe de lista producătorilor pentru mult timp.

Potrivit Recode, Nokia se pregătește să prezinte o astfel de platformă săptămâna viitoare, în Los Angeles. Totuși, nu au fost făcute publice prea multe detalii. În orice caz, tehnologiile cu realitate virtuală sunt de interes pentru multe companii mari. Să nu uităm că Facebook a plătit, acum nu mult timp, două miliarde de dolari pentru Oculus.

Această veste nu poate fi decât îmbucurătoare și un pas mare pentru finlandezi. În urma vânzărilor foarte slabe înregistrate în ultimii ani, consecință a popularității din ce în ce mai mare a dispozitivelor Samsung și Apple, cei de la Nokia și-au vândut afacerea cu telefoane mobile celor de la Microsoft. Printre altele, compania din Redmond se poate folosi de brandul Nokia pe telefoane până în anul 2016, însă în ultimul timp au apărut din ce în ce mai multe zvonuri conform cărora finlandezii ar putea reveni pe piață.

Ținând cont de faptul că anul viitor este așteptată lansarea noii căști Oculus, rămâne de văzut dacă realitatea virtuală Nokia îi va putea face concurență. Oculus Rift VR vine cu schimbări semnificative de design şi funcţionalitate în comparaţie cu Oculus Rift DK2, prima versiune a kitului de dezvoltare al aceleiaşi companii. Acesta are la bază două display-uri OLED cu o claritatea foarte bună şi un un câmp vizual sporit. Sistemul de urmărire al mişcării, vital pentru o experienţă VR fără evenimente neplăcute, a beneficiat de un upgrade important pentru a elimina aproape complet latenţa.

Citește și: