Oculus Rift VR – acesta este formatul în care veţi avea realitate virtuală acasă

Oculus Rift VR -  acesta este formatul în care veţi avea realitate virtuală acasă

În cadrul unei conferinţe desfăşurată în urmă cu câteva ore în SUA, cei de la Oculus au anunţat versiunea comercială a kitului de – Rift VR.

Poate părea incredibil, dar au trecut deja trei ani de când am scris primele materiale despre Oculus şi pasiunea lor pentru un menit să transforme această experienţă într-una accesibilă.

După toată această perioadă, versiunea publică a kit-ului a fost anunţată oficial. Poartă numele Rift VR şi vine cu schimbări semnificative de design şi funcţionalitate în comparaţie cu Oculus Rift DK2, cea mai recentă versiune a kitului de dezvoltare al aceleiaşi companii. Acesta are la bază două display-uri OLED cu o claritatea foarte bună şi un un câmp vizual sporit. Sistemul de urmărire al mişcării, vital pentru o experienţă VR fără evenimente neplăcute, a beneficiat de un upgrade important pentru a elimina aproape complet latenţa.

Camera web care completa primele variante ale kitului de VR a fost acum înlocuită cu un senzor foarte aspectuos ce va sta pe birou. Experienţa este completată de un set de căşti integrate în întregul ansamblu ce vine pe cap. Acestea ar trebui să ofere o experienţă deosebită de spaţialitate a sunetului la 360 de grade, vitală pentru o experienţă VR de calitate.

În altă ordine de idei, cei de la Oculus au menţionat că puteţi fără probleme să vă folosiţi propriile căşti în tandem cu Rift VR. La capitolul elemente de precizie, există o rotiţă pe care o puteţi folosi pentru a ajusta distanţa dintre ochi, iar dacă sunteţi utilizator de ochelari, creaţia celor de la Oculus va fi perfectă şi pentru voi.

Surpriză majoră din aceeaşi conferinţă a ţinut de parteneriatul cu Microsoft. Phil Spencer, directorul diviziei Xbox a ţinut să menţioneze că fiecare Rift VR va fi livrat cu un controller wireless de Xbox One şi un receiver pentru ca PC-ul vostru să comunice cu respectivul controller. Dacă sunteţi un fan Xbox, acelaşi Spencer a confirmat că jocurile de pe consola Microsoft vor putea fi jucate folosind Rift, deşi nu va fi neapărat vorba de o experienţă VR autentică. Aparent, va fi ca si cum sunteţi într-o sală de cinema şi vă jucaţi pe un ecran imens, fără să fiţi în mijlocul acţiunii.

Printre jocurile disponibile la lansarea Rift VR de la începutul anului viitor se numără: Eve Valkyrie, Chronos creat de Gunfire Games şi Edge of Nowhere al celor de la Insomniac.

Oculus_leak_01

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: