Nokia OZO, camera premium pentru realitate virtuală, are un preț

Nokia OZO, camera premium pentru realitate virtuală, are un preț

Dacă erați în căutarea unei camere de top pentru captura de conținut VR, noua Nokia OZO este gadgetul perfect așa ceva.

Nokia nu a murit, iar dovezile acestui fapt sunt din ce în ce mai clare. După ce a lansat o tabletă cât se poate de arătoasă cu Android, iar zvonurile legate de un iminent smartphone sunt din ce în ce mai răsunătoare, Nokia se pare că ia foarte în serios domeniul realității virtuale. Dovada acestui fapt este camera pentru realitate virtuală cu numele Nokia OZO.

Ilustrată în clipul de mai sus, Nokia OZO a fost anunțată pentru prima oară în urmă cu câteva luni. La momentul respectiv, nu se cunoșteau însă foarte multe detalii despre ea și nu știa nimeni care va fi prețul exact cu care se va comercializa. Răspunsurile la toate aceste întrebări au fost dezvăluite zilele trecute, în cadrul unui eveniment desfășurat în Los Angeles. Tot în același context, s-a dat drumul la precomenzi, deși sunt șanse destul de mari să nu vă permiteți una.

Nokia OZO este destinată în mod exclusiv profesioniștilor care caută să filmeze conținut panoramic la 360 de grade, menit ca ulterior să fie explorat folosind un kit de realitate virtuală. Prețul final de achiziție pentru această cameră este de 60.000 de dolari, iar dacă vreți să faceți precomandă va fi necesară plata unui avans de 5.000 de dolari. Primele unități vor fi livrate până la finalizarea primului trimestru din 2016. În funcție de buget, pentru a-i spori utilitatea în diverse scenarii, puteți investi într-un set foarte stufos de accesorii, începând cu un docking station de 1.500 de dolari

Pentru a captura un conținut video de înaltă calitate, utilizabil în medii profesionale, Nokia OZO folosește opt camere ce filmează sincronizat cu senzori video 4K (2K x 2K). Având în vedere că înregistrările se salvează pe un SSD de 500GB, nu veți întâmpina nici un fel de problemă în a salva clipuri de maximum 45 de minute, până să fiți nevoiți să le descărcați. Camera a fost deja folosită de companii precum Jaunt pentru nevoile lor VR, iar feedback-ul este pozitiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: