Nokia C1 ar putea fi primul smartphone al finlandezilor după ani de zile

Nokia C1 ar putea fi primul smartphone al finlandezilor după ani de zile

Anul viitor, finlandezii de la Nokia ar putea reveni pe piața telefoanelor mobile prin modelul C1.

În urma vânzărilor foarte slabe înregistrate în ultimii ani, consecință a popularității din ce în ce mai mare a dispozitivelor Samsung și Apple, cei de la Nokia și-au vândut afacerea cu telefoane mobile celor de la Microsoft. Printre altele, compania din Redmond se poate folosi acum de brandul Nokia până în anul 2016, însă de ceva timp apar din ce în ce mai mult zvonuri conform cărora finlandezii ar putea reveni pe piață.

Nokia C1

Majoritatea acestora susțin că primul smartphone Nokia după mulți ani de zile se va numi C1, însă până acum, aproape fiecare leak ne-a prezentat un dispozitiv diferit. Ultima poză cu Nokia C1, publicată de Phonearena, de exemplu, ne prezintă un dispozitiv interesant, cu un ecran mare, probabil de 6 inci. Cu toate acestea, sunt unele detalii care nu se potrivesc. Phonearena menționează că un buton de pornire așezat în partea superioară nu ar fi extrem de util, având în vedere dimensiunile. De asemenea, butoanele pentru volum par a avea dimensiuni foarte mici.

Cel mai interesant lucru pe care îl putem observa în poza de mai sus, însă, este faptul că telefonul ar urma să aibă două sisteme de operare. Astfel, Nokia C1 ar putea fi disponibil într-o versiune cu Android și într-una cu Windows Phone, iar de fabricare ar urma să se ocupe cei de la Foxconn.

Citește și: