Noile gesturi pe care trebuie să le știi în Windows 10

Noile gesturi pe care trebuie să le știi în Windows 10

Odată cu lansarea noului lor sistem de operare, Windows 10, cei de la Microsoft au introdus și noi gesturi pentru trackpad.

Din punct de vedere al gesturilor recunoscute de trackpad, utilizatorii de dispozitive Apple au avut întotdeauna un avantaj asupra celor care preferau Windows. După cum scriu cei de la Ars Technica, până de curând Windows nu avea o funcție care să funcționeze într-un mod similar ”Mission Control” de pe Mac, iar odată ce te un utilizator se obișnuia cu gesturile suportate de trackpad-urile Apple, schimbarea platformei devenea extrem de dificilă.

Windows 10, însă, vine cu câteva adiții importante care ar putea crește productivitatea utilizatorilor. Una dintre cele mai importante este ”Task View”, funcția care arată toate ferestrele deschise pentru a permite navigarea mai ușoară între acestea. De asemenea, acesta suportă noi gesturi pe trackpad, dar pentru a le folosi veți avea nevoie nu doar de software special, ci și de hardware special.

Astfel, în Windows 10 veți putea folosi trei degete pe trackpad pentru a efectua unele acțiuni mult mai rapid. O apăsare cu trei degete va porni Cortana, iar o glisare în sus va afișa ”Task View”. Pentru a închide ”Task View”, nu va fi nevoie decât de o glisare cu trei degete în jos. Pentru a schimba între diversele ferestre mai rapid, puteți mișca trei degete pe touchpad la dreapta sau la stânga.

Precision Trackpad

Toate aceste gesturi sunt foarte utile, însă necesită un ”Precision Touchpad”. Specificație introdusă odată cu Windows 8.1, ”Precision Touchpad” se regăsește pe foarte puține dispozitive în acest moment, printre care Dell XPS 13 și Surface Pro 3. În cazul în care ați instalat deja Windows 10, puteți verifica dacă aveți un touchpad compatibil cu ultimele gesturi accesând ”Settings”, ”Devices” și ”Mouse and Touchpad”.

Pe lângă aceste gesturi, Windows 10 vă permite să vă folosiți și de scurtături pe tastatură. Cele de mai jos sunt doar câteva dintre cele mai utile adiții introduse odată cu noul sistem de operare.

Gesturile din Windows 10

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: