Nexus 5X vs iPhone 6S: Care este mai rapid la citit amprente?

Nexus 5X și Nexus 6P sunt primele smartphone-uri Nexus cu cititor de amprente, motiv pentru care trebuia testate în comparație cu noul iPhone 6S.

Dacă aveți o fascinație pentru nivelul de securitate oferit de un cititor de amprentă, la ora actuală aveți foarte multe opțiuni când vine vorba de smartphone-uri pe care le puteți achiziționa. Nu toate sunt însă la fel de eficiente. Din acest motiv, un astfel de test comparativ între Nexus 5X și iPhone 6S se justifică.

În contextul în care acestea sunt cele mai recente terminale cu senzor de amprentă integrat, clipul de mai sus merită văzut și pentru a afla la ce performanță s-a ajuns în acest domeniu în 2015. Un clip publicat în urmă cu câteva zile ne-a confirmat deja cât de rapid este cititorul de amprentă din Nexus 5X, iar tehnologia Touch ID folosită de Apple în iPhone-urile din ultimii ani este considerată de mulți ca fiind cea mai performantă. După spusele oficialilor gigantului din Cupertino, iPhone 6S are un senzor Touch ID mai performant, iar în combinație cu un procesor mai puternic și o cantitate sporită de memorie RAM ar trebui să funcționeze mult mai bine decât în trecut.

Puse unul lângă altul, utilizatorul de YouTube SuperSaf TV a încercat să afle care terminal are un cititor de amprente mai rapid, Nexus 5X sau iPhone 6S. Deși diferența de performană este greu observabilă cu ochiul liber, victoria se pare că aparține Nexus 5X și, probabil, Nexus 6P.

Pentru a ajunge la o concluzie obiectivă, creatorul clipului de mai sus a folosit o cameră slow motion. Abia într-un astfel de context s-a putut vedea că un Nexus 5X se deblochează într-un timp mai scurt folosind amprenta decat un iPhone 6S. Un posibil motiv pentru această discrepanță poate să aibă legătură și cu faptul că un iDevice afișează pentru un moment ecranul de blocare înaintea ecranului principal cu aplicațiile. Această particularitate este însă mai puțin relevantă.

10:30 21.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video