29 sept. 2015 | 06:34

Nexus 5X şi Nexus 6P vor veni cu minusuri importante

ACTUALITATE
Nexus 5X şi Nexus 6P vor veni cu minusuri importante

Cu mai puţin de 24 de ore înainte de lansare noilor Nexus 5X şi Nexus 6P au ajuns online şi ultimele secretele referitoare la hardware-ul aparatelor.

Pe lângă faptul că Nexus 5X şi Nexus 6P vor intra în istorie probabil ca fiind cele mai prost păstrate secrete ale celor de la Google, se pare că nici dotările hardware nu întruchipează motive semnificative de bucurie. Încercând să elucideze şi ultimele mistere ale noilor telefoane Nexus, mai multe publicaţii online au descoperit câteva particularităţi care vor dezamăgi fanii acestei linii de telefoane.

Cei de la Android Police, din documentele de certificare FCC, au desprins faptul că Nexus 5X şi Nexus 6P nu vor permite extinderea capacităţii de stocare prin intermediul unor carduri microSD. Deşi vor putea fi achiziţionate cu până la 128GB memorie internă, ne-am fi bucurat să includă şi mai multe flexibilitate la acest capitol.

Să zicem că Nexus 5X nu va fi neapărat un terminal cu specificaţii de top, adresându-se mai multe segmentului mainstream. Cu toate acestea, indiferent pentru care Nexus nou veţi opta, nu veţi avea parte de două particularităţi hardware care au devenit standard la majoritatea telefoanelor de top de la LG, Samsung sau Nokia. Este vorba de abilitatea ca noile smartphone-uri să se încarce wireless şi să fotografieze cu un sistem de stabilizare optică a imagini – OIS.

Dacă puteţi să treceţi peste aceste detalii, mai aveţi o problemă. Nexus 5X şi Nexus 6P vor putea fi achiziţionate exclusiv online, aspect care limitează disponibilitatea lor la SUA, Anglia, Irlanda, Canada şi Japonia. Preţul pentru un Nexus 5X va începe de la 380 de dolari pentru varianta de 16GB, în timp ce un Nexus 6P de 32GB va avea un valoare de achiziţie de 500 de dolari.

În cazul în care sunteţi totuşi curioşi în legătură cu noutăţile Google, în câteva ore veţi putea vedea pe Playtech toate notăţile de la conferinţa desfăşurată la San Franciso.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele