Cât de bună este camera de pe Nexus 5X în comparație cu cea de pe iPhone 6S

Cât de bună este camera de pe Nexus 5X în comparație cu cea de pe iPhone 6S

Camera de pe Google Nexus 5X a fost comparată cu cea de pe iPhone 6S. Cât de bine credeți că s-a descurcat senzorul de pe noul telefon?

Noul telefon Nexus 5X este produs de cei de la LG, precum fostul Nexus 5 lansat în urmă cu doi ani. Are un ecran cu diagonala de 5,2 inci şi o rezoluție nativă 1080p. De procesare se ocupă un Snapdragon 808 pe 64 de biţi, bateria este de 2700 mAh, iar camera principală este de 12 megapixeli. Pentru încărcare şi transfer de date folosește un port USB Type C, reversibil la fel ca Lightning, fiind dotat, în același timp, cu un cititor de amprente intitulat Nexus Imprint.

Camera de pe Nexus 5X de 12 megapixeli are multe în comun cu cea de pe iPhone 6S. Poate filma conţinut vide la rezoluţie 4K şi 30 de FPS-uri, iar la rezoluție HD, numărul cadrelor imortalizate este de 120 FPS. Software-ul, însăm joacă un rol foarte important. Acesta poate face diferența în multe situații, motiv pentru care cei de la Mashable au făcut un test pentru a vedea cât de bună este camera de pe Nexus 5 în comparație cu cea de pe iPhone 6S.

Imagini în aer liber

Dacă nu sunteți acel gen de persoană care are telefonul plin de selfie-uri în propria casă, probabil că majoritatea fotografiilor vor fi realizate în aer liber în condiții de luminozitate bună.

Comparație 1

Aici, Nexus 5X și iPhone 6S se descurcă aproape la fel de bine, singurele diferențe în favoare telefonului Google fiind observate atunci când afișați imaginea la rezoluția completă. Din câte se pare, soluția celor de la LG pentru combaterea zgomotului de imagine face diferența.

Comparație 2

Imagini realizate în interior

Desigur, uneori mai este nevoie și de un selfie în pat, o poză cu pisica sau o imagine a biroului de la serviciu. Un telefon trebuie să se descurce bine și atunci când faceți fotografii în interior, iar când vine vorba de Nexus 5X și iPhone 6S, rezultatele sunt foarte interesante.

Comparație 4

La fel ca înainte, cele două se descurcă la fel de bine, Nexus 5X oferind culori și detalii mai bune. De cealaltă parte, expunerea pare a fi mult mai bună în cazul telefonului celor de la Apple.

Fotografierea obiectelor sau persoanelor în mișcare

În ceea ce privește fotografierea persoanelor sau a obiectelor aflate în mișcare, iPhone 6S este mai rapid. Conform Mashable, acesta realizează imaginea cu o jumătate de secundă înaintea modelului Nexus 5X. La capitolul detalii, însă, telefonul celor de la Google este încă o dată câștigător.

Comparație 3

Selfie-uri

Ambele telefoane sunt dotate cu camere frontale de 5 megapixeli, însă Nexus 5X realizează fotografii mai curate, fără zgomot de imagine. De asemenea, lentila are un unghi mai larg pe Nexus 5X, care s-ar putea dovedi extrem de util atunci când realizați fotografii de grup.

Comparație 6

Fotografiile realizate de aproape

La acest capitol iPhone 6S s-a descurcat mult mai bine. Nexus 5X poate realizare cadre relativ bune din apropiere, însă va fi nevoie să-l depărtați puțin de obiectul fotografiat.

Comparație 7

Imagini în condiții de luminozitate slabă

Încă o dată, iPhone 6S este superior modelului Nexus 5X. Algoritmul de reducere a zgomotului de imagine în cazul telefonului Google este mult prea agresiv, cauzând astfel imagini încețoșate.

Comparație 8

Imagini realizate pe timp de noapte

Niciun telefonu s-a descurcat foarte bine la acest capitol. Mashable menționează dificultățile pe care iPhone 6S le-a avut când a fost realizat autofocus-ul. De cealaltă parte, Nexus 5X a produs încă o dată imagini încețoșate.

Comparație 9

FOTO Mashable

Citește și: