Nexus 5 primeşte cel mai nou Android: Ce aduce nou Android 5.1 Lollipop

Nexus 5 primeşte cel mai nou Android: Ce aduce nou Android 5.1 Lollipop

Dacă aveţi o obsesie pentru a rula cea mai recentă versiune de Android şi sunteţi posesori de Nexus 5, puteţi face cu uşurinţă tranziţia la

Utilizatorii de dispozitive Nexus au fost şi vor fi în continuare avantajaţi când vine vorba de actualizări de firmware, iar aceasta este doar cea mai recentă dovadă a acestei realităţi. La scurt timp după anunţarea unei noi versiuni de Android, Google face publice imagini oficiale cu noul sistem de operare care, cu un efort minim, pot fi instalate manual pe telefoanele şi tabletele voastre Nexus.

Cei care nu vor să se încurce cu calculatoare, de fiecare dată, mai au însă un pic de aşteptat până când, aceeaşi actualizare este disponibilă şi wireless prin OTA – Over The Air. De această dată vorbim de update-ul la recent anunţatul Android 5.1 care tocmai a fost făcut public pe calea aerului pentru posesorii de

Noul update la Android 5.1 ocupă 220,7MB, motiv pentru care ar fi recomandabil să-l realizaţi prin WiFi, mai degrabă decât printr-o conexiune 3G sau 4G. Pentru a se asigura că nu există vreo problemă gravă strecurată în acest firmware, cei de la Google îl vor propaga în eter prin intermediul câtorva etape. Astfel, dacă nu veţi fi avertizat astăzi că puteţi face trecerea la noul Lollipop, mai aşteptaţi câteva zile.

Pe lângă introducerea suportului pentru HD Voice, cea mai importantă funcţie din Android 5.1 Lollipop poartă numele de Device Protection. Aceasta este similară cu funcţia la care au acces deja de câţiva ani utilizatorii de dispozitive Apple. Mai precis, un smartphone sau o tabletă cu Android 5.1, chiar şi dacă este readusă la parametrii din fabrică, nu mai poate fi folosită niciodată dacă nu vă autentificaţi cu ID-ul şi parola de Google care au fost folosite anterior. Totuși, Android 5.1 Lollipop aduce schimbări mărunte.