Google explică de ce a creat mașina fără șofer și de ce este o idee atât de bună

Google explică de ce a creat mașina fără șofer și de ce este o idee atât de bună

Astro Teller, directorul Google X, a explicat la convenția South by South West (SXSW), de ce Google a creat o mașină autonomă.

Conform lui Teller, șoferul nu ar fi o soluție de încredere, față de sistemul autonom de conducere, și ar fi predispus unor greșeli capitale. Google, se poate spune, și-a însușit autostrada, dat fiind că mașina autonomă a fost supusă la sute de mii de ore de teste pe autostrăzile din California.

Proiectul Google este încercat chiar de inițiatorii lui pe autostrăzi, dar și de alți angajați care ar putea descoperi eventualele hibe ale mașinii. Mașina fără șofer nu va fi implicată în accidente din cauza neatenției la volan tocmai pentru că nu are un șofer care să trimită mesaje, să adoarmă la volan sau să vorbească la telefon în timp ce conduce, scrie Engadget.

Cu toate acestea, reprezentanții Google au făcut alegeri paradoxale pentru mașina Google: oglinzi retrovizoare și ștergătoare. De ce?  Astro Teller a spus că mașina se supune, în acest fel, legislației rutiere.

Mașina Google utilizează o combinaţie de sensori laser şi de radar, precum şi o cameră pentru a se conduce. În paralel cu implementarea unor noi tehnologii pe mașina Google, vor fi create noi hărţi Google, concepute special pentru programul pe care îl are maşina şi care este probat în primele prototipuri.

Autor: Diana Bone

 

Citește și: