Netflix a câștigat lupta cu pirateria prin Torrent

Netflix a câștigat lupta cu pirateria prin Torrent

După o lungă perioadă în care s-a crezut că pirateria nu va muri niciodată, se pare că cei mai mulți internauți preferă servicii gen Netflix.

Un nou studiu creat de operatorul de broadband Sandvine și preluat de Gizmodo ne atrage atenția asupra unui trend foarte interesant legat de obiceiurile noastre pentru consum de conținut multimedia. În contextul în care foarte multe alte studii ne-au demonstrat cât de mult se pirateză global, noua analiză oferă o imagine complet diferită față de ce știam în trecut.

În ultimii ani au apărut la nivel global foarte multe servicii de streaming care vă scapă de stresul de a plăti pentru fiecare film sau serial. Cel mai important serviciu de acest tip este Netflix, deși mulți din noi petrec foarte mult și pe YouTube pentru viziona diverse spectacole, documentare sau clipuri muzicale. Cel puțin aceasta este concluzia studiului sintetizat în tabelul de mai jos.

Netflix este responsabil de 37,05% din download-ul înregistrat de operatorul american. Pe poziția a doua vine YouTube cu 17,85%, urmat de protocolul BitTorrent cu 2,67%, cu mult sub Netflix sau YouTube. Pentru că există foarte multe site-uri care vă oferă conținut ilegal pentru streaming, acelea sunt trecut la secțiunea HTTP, deși procentul de 6.05% înregistrat din nou nu este o amenințare pentru serviciile legale de streaming. În plus, putem lumea în calcul și faptul că nu toate descărcările înregistrate prin BitTorrent sunt ilegale, mărind și mai mult victoria Netflix.

În altă ordine de idei, acest studiu a fost realizat în SUA și ar fi destul de absurd să credem că este valabil la nivel global. Cu toate acestea, reprezintă o dovadă clară a unui trend care în timp va fi valabil în cât mai multe țări. Nu de alta, dar la un moment dat devine o chestiune de confort și s-ar putea să îți convină să investești o sumă constantă într-un abonament de streaming cu bonusul de a te afla în legalitate.

netflix-survey studiu vs youtube etc

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: