Netflix se extinde în Europa: Când ar putea veni și în România

Netflix se extinde în Europa: Când ar putea veni și în România

Netflix s-a extins foarte mult în ultima perioadă, fiind șanse ca serviciul să fie disponibil și în România în perioada următoare.

Netflix a dus o politică de extindere activă în ultima perioadă, mai ales pe continentul european. După cum scriu cei de la Verge, anul trecut compania americană și-a extins serviciile șase țări importante din Europa: Germania, Austria, Elveția, Luxemburg, Belgia și Franța. Acum, aceștia par a se fi concentrat pe sudul Europei. Următoarele țări care vor beneficia de Netflix vor fi Italia, Spania și Portugalia, acestea alăturându-se altor 50 de țări din toată lumea în care conținutul site-ului este disponibil abonaților.

Netflix a înregistrat o creștere importantă la finalul anului trecut, atunci când a raportat profituri de două ori mai mari decât se așteptau analiștii. Oficialii din cadrul companiei au declarat că doresc să se extindă în nu mai puțin de 200 de țări până la finalul anului 2016, printre acestea numărându-se, probabil și România.

Netflix are în acest moment peste 62 de milioane de abonați. În ciuda acestei popularități crescânde, creșterea cotei de piață în România va fi extrem de dificilă pentru americani. În condițiile în care folosirea fișierelor de tip ”torrent” este la modă, iar mulți români nu sunt obișnuiți să plătească bani pentru seriale sau filme, chiar și un gigant precum Netflix ar putea întâmpina probleme odată ce își face intrarea pe piață.

Citește și: