Ne-am jucat cu noul MacBook și am fost dezamăgiți

Ne-am jucat cu noul MacBook și am fost dezamăgiți

iSTYLE, lider local în vânzarea de produse Apple, a deschis, vineri, un nou magazin în București Mall. La eveniment am avut șansa de a ne juca puțin cu noul MacBook. Mai jos găsiți primele noastre impresii despre ultrabook-ul Apple. 

Cei de la Apple au reușit să uimească pe toată lumea în urmă cu trei luni, Lansarea MacBook părea să anunțe o nou eră a PC-urilor. Ultrabook-ul Apple a surprins pe toată lumea prin designul excepțional și prin dimensiunile incredibil de mici.

Cu o grosime de numai 13,1 mm și o greutate de 0,9 kg, noul MacBook este, cu siguranță, impresionant din punct de vedere vizual. Cu toate că există ultrabook-uri mai subțiri (ASUS UX305), cel făcut de la Apple are un je ne sais quoi care te atrage instant. Pare, cumva, imposibil de compact, iar acest lucru se simte și prima dată când îl iei în mână.

Display-ul de 12 inch este înconjurat de o margine care nu este nici groasă nici subțire, iar calitatea culorilor, luminozitatea puternică și contrastul au un impact foarte mare la prima impresie.

Tastatura pare foarte comodă, având taste mari și bine distanțate, dar în momentul în care am încercat să scriu câteva fraze, am realizat că nu seamănă deloc cu tastaturile excepționale pe care le-am văzut pe alte MacBook-uri. Cursa tastelor este prea scurtă, este greu de deosebit tastele între ele și nivelul de zgomot este prea mare. Noul MacBook nu te lasă să îți faci treburile subtil și s-ar putea să îți dai seama că trezești toată casa ca să dai un email. Touchpadul, în schimb, este excepțional, dar funcționalitatea force touch nu m-a dat pe spate.

Este fascinant faptul că ultrabook-ul are un singur port, adică USB Type C. Fiind obișnuit să văd fel de fel de găuri, mi s-a părut foarte ciudat să văd liniile neîntrerupte ale noului MacBook, dar sunt conștient că nu este feature pentru toată lumea. Eu am nevoie de un mouse separat, oricât de bun ar fi touchpad-ul, de un slot de card SD (ideal) și de un loc în care să pot introduce un stick USB.

Despre autonomie și performanță nu pot spune aproape nimic. Apreciez că MacBook-ul s-a mișcat ireproșabil în cele câteva minute de browsing pe care le-am făcut, dar nu e suficient pentru a-mi da seama ce poate cu adevărat.

Din păcate, noul MacBook nu este nimic altceva decât un gadget de fiță. E bun pentru vizionarea de filme, dar ecranul de numai 12 inch nu va satisface pe nimeni decât în tren sau în avion. E bun pentru emailuri, dar numai pentru cele scurte (sau poate că unii se vor obișnui cu tastatura). E bun pentru a atrage atenția oamenilor și asta face cel mai bine. Cei care vor un instrument pentru multimedia pot opta pentru un iPad, iar cei care vor un instrument pentru productivitate, îi sfătuiesc să opteze pentru un MacBook Air 2014.

Citește și: