12 mai 2015 | 18:00

Nonda Hub+ rezolvă toate problemele de conectivitate ale MacBook

ACTUALITATE
Nonda Hub+ rezolvă toate problemele de conectivitate ale MacBook

Noul Retina MacBook vine la pachet cu un singur port , iar Nonda Hub+ încearcă să vă ajute să vă conectaţi toate gadgeturile.

Anunţat în urmă cu ceva timp de către cei de la Apple, sună foarte bine în teorie. Are un display impresionant şi este cel mai subţire sau mai uşor MacBook lansat vreodată. Din păcate, grosimea infimă vine la pachet cu un handicap semnificativ la capitolul porturi. Pe lângă elementele de conectivitate wireless, are un singur USB Type-C. Acesta din urmă funcţionează atât ca port de alimentare, cât şi ca ieşire video şi orice altceva.

Încercând să vă scape de enervările aferente unui singur port USB, o companie mai puţin cunoscută s-a decis să anunţe Nonda Hub+. Gadgetul ilustrat în imaginile alăturate se conectează la portul USB Type-C al sistemului vostru şi subit vă deschide porţile către un amalgam de periferice. Foarte frumos şi compact, dispozitivul încorporează trei porturi USB de dimensiuni standard, alte două porturi USB Type-C, un mini DisplayPort şi un cititor de carduri SDXC.

Ca bonus, ascunde la interior şi un acumulator de 400 mAh pe care îl puteți folosi în situaţii de urgenţă, pentru momentele în care aţi rămas fără baterie la telefon. Momentan, Nonda Hub+ este un proiect pe Kickstarter, dar dacă investiţi 80 de dolari ar trebui să primiţi propriul exemplar în luna iunie. Nu de alta, dar a strâns deja aproape 200.000 de dolari în contextul în care avea nevoie doar de 35.000 pentru a începe producţia.

Nonda Hub  macbook usb type-c hub

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele