NASA și-a sincronizat intenționat descoperirea cu lansarea The Martian?

NASA și-a sincronizat intenționat descoperirea cu lansarea The Martian?

Anunțul NASA legat de găsirea apei în stare lichidă pe suprafața planetei Marte a fost motiv de bucurie pentru toți oamenii de știință determinați să găsească alte forme de viață în Univers.

Dar, în același timp, a fost un motiv de bucurie și pentru echipa de promovare a filmului The Martian, cu Matt Damon în rol principal.

Povestea se concentrează pe astronautul Mark Watney, care rămâne pe Marte când echipajul său este forţat să plece fără el. Rămâne, aşadar, captiv într-un habitat spaţial în care nu poate trăi mai mult de 30 de zile. Următorul echipaj va veni în patru ani, dar Watney este determinat să fie în viaţă atunci când se va întâmpla asta.

Lansarea The Martian, programată pentru vinerea aceasta, beneficiază de o sincronizare mai mult decât fericită. Așa cum era de așteptat, echipele de marketing au profitat de asta. Pe de altă parte, e puțin cam mult să presupunem că cei de la NASA și-ar fi întârziat anunțul marii descoperiri, astfel încât să coincidă cu lansarea filmului. „La urma urmei, am încercat ani buni să rezolvăm acest mister”, a declarat Michael Meyer, unul dintre liderii programului Mars Exploration, într-o conferință de presă organizată luni.

Într-o discuție cu cei de la Yahoo! Movies, Ridley Scott a spus că NASA a fost de mare ajutor în producția The Martian. Se pare că echipa de producţie a lucrat îndeaproape cu oficialii Jet Propulsion Lab, iar aceştia au fost chiar prezenţi pe platoul de filmare. De asemenea, NASA şi-a dat acordul să îi fie folosit logo-ul pentru costume. Așadar, filmul lui Radley Scott se anunță unul dintre cele mai realiste SF-uri.

Citește și: