NASA începe pregătirile pentru o misiune pe Marte

NASA începe pregătirile pentru o misiune pe Marte
10:57 29.08.2015

Cei de la NASA au început pregătirea unei echipe de șase oameni pentru o misiune ulterioară pe Marte.

Următoarea țintă importantă a cercetătorilor din cadrul NASA este chiar planeta roșie, însă pentru o misiune de asemenea proporții, astronauții vor avea nevoie de pregătiri intense. Asta deoarece misiunea, după cum spune site-ul BBC, misiunea ar putea avea o durată cuprinsă între unul și trei ani. Din câte se pare, echipa care ar urma să călătorească pe Marte ar urma să fie formată din șase oameni: un astrobiolog francez, un fizician german și patru americani (un pilot, un arhitect, un jurnalist și un expert în soluri.

Toți șase au început de curând pregătirile oficiale, izolându-se într-un dom situat în Hawaii, în apropierea unui vulcan. Acolo nu vor avea parte de aer proaspăt, mâncare proaspătă sau intimitate, iar orice ieșire din încăperea cu un diametru de doar 11 metri și cu o înălțime de 6 metri va necesita un costum special. Cât despre provizii, acestea vor consta, în mare parte, din diverse tipuri de brânză și pește.

Acest nou efort face parte dintr-o serie de experimente efectuate de agenția spațială în ultimul timp. Mai exact, cele șase persoane au fost supuse unor perioade de izolare de 4 și 8 luni, astfel încât acestea să se poată obișnui cu traiul într-un spațiu restrictiv. ”Cred că una dintre lecțiile învățate este că nu poți preveni conflictele. Acestea vor avea loc pe parcursul unor misiuni de lungă durată, chiar dacă ai parte de cei mai buni oameni”, a declarat o persoană din cadrul agenției spațiale din Statele Unite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: