23 dec. 2015 | 15:49

Muzeul neoficial al Apple va face fanii fericiți

ACTUALITATE
Muzeul neoficial al Apple va face fanii fericiți

Spre deosebire de multe alte companii IT de pe mapamond, Apple nu are doar o lungă istorie, ci și un număr semnificativ de fani, motiv pentru care merită un muzeu.

Nici măcar nu este vorba de IT. Prea puține companii care activează în orice domeniu se pot mândri cu un număr semnificativ de persoane care au dezvoltat o obsesie pentru produsele lor. Numărul celor care și-au tatuat sigla companiei sau diverse creații din portofoliul său este și mai mic. Din acest punct de vedere și nu numai, Apple reușește să fie unică. Altfel nu ați avea cum să explicați de ce se vinde ca pâinea caldă un smartphone iPhone 6S în comparație cu un iPhone 6, când acestea sunt aproape identice estetic, chiar dacă sunt lansate la un an distanță.

Pornind de la numărul foarte mare de fani ai companiei. în Praga a fost creat un muzeu neoficial al Apple. Acesta este dedicat în egală măsură companiei, cât și fondatorului ei, Steve Jobs. Compania Apple nu s-a implicat la nici un nivel în materializarea acestui proiect, decât dacă nu putem considera producția exponatelor o formă indirectă de implicare.

În altă ordine de idei, deși este greu de verificat o astfel de afirmație, muzeul de Praga se mândrește cu cea mai mare colecție privată de echipamente Apple. Începând cu primele sisteme Apple și Macintosh, în același spațiu puteți vedea și sisteme MacBook-uri lansate în ultimul an. În plus, există și câteva rarități de care ați auzit probabil doar în documentare. Computerul Lisa este un astfel de exemplu, la fel este și o ediție de colecție a tuturor albumelor Beatles cu un iPod. Nu lipsește nici Mac-ul Aniversar lansat la celebrarea a 20 de ani de activitate. Pentru un pic de inspirație, pereții sunt încărcați de citate din Steve Jobs.

Pentru a vedea o colecție stufoasă de imagini de la fața locului, puteți folosi acest link, iar dacă sunteți fani Apple, vizitați-l data viitoare când vă aflați în Praga.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele