Un ”nou” computer Apple 1 se vinde la licitație cu un preț exorbitant

Un ”nou” computer Apple 1 se vinde la licitație cu un preț exorbitant

Spun un nou computer Apple 1 pentru că ultimul de care știam s-a vândut în 2012 pentru suma de 374.000 de dolari tot în cadrul unei licitații.

Apple-1

Sistemul Apple 1 este probabil una dintre cele mai importante piese de tehnologie create și chiar dacă taberele sunt împărțite astăzi, acest computer a fost unul dintre cele care au scris isotria tehnologiei pe care o cunoaștem și o iubim astăzi. Au rămas foarte puține sisteme Apple 1 în întreaga lume, având în vedere că primul lot a fost constituit din doar 50 de bucăți iar al doilea a numărat doar 150. Acesta, despre care se spune că este în stare de funcționare a fost vândut în cadrul unei licitații în NewYork pentru suma de 905.000 de dolari.

Casa de licitații se aștepta ca sistemul să atingă un preț maxim de 500.000 de dolari. Toate aceste cifre sunt departe de suma inițială cu care s-au vândut aceste sisteme acum 40 de ani, mai exact 666.66 dolari. Probabil următoarea dată când o astfel de piesă de muzeu de la începutul erei tehnologice va ajunge la licitație, va depăși suma de 1 milion de dolari, mai ales dacă se va dovedi că este și în stare de funcționare.