Costă o avere, dar a fost aruncat la gunoi: povestea unui Apple 1 de 200.000 dolari

Costă o avere, dar a fost aruncat la gunoi:  povestea unui Apple 1 de 200.000 dolari

Dacă veţi vedea vreodată un computer precum cel de mai jos, aveţi în vedere că este un dintr-un amalgam de motive.

Un computer precum Apple 1 şi-a câştigat de mult timp locul într-o . Cu toate acestea, dacă nu ştiţi despre ce este vorba, e foarte posibil să-l consideraţi dispensabil şi să-l aruncaţi la gunoi.

În cel mai bun caz, puteţi opta pentru reciclarea unui astfel de gadget. Dacă vreţi însă să faceţi şi nişte bani, îl puteţi vinde. În contextul în care au fost realizate manual doar 200 astfel de ,,desktop-uri” de către Steve Jobs şi Steve Wozniak în urmă cu peste 30 de ani, nu ar trebui să vină ca o surpriză valoarea sa reală.  Mai mult decât atât, nici măcar nu este foarte dificil de găsit un client interesat.

Fără să ştie probabil ce are, o doamnă a optat pentru transportarea unui Apple I complet funcţional la o firmă de reciclare. Nu a trecut mult până când oficialii companiei din Clean Bay Area au conştientizat că au intrat în posesia unei bijuterii şi l-au vândut cu 200.000 de dolari. Directorul agenţiei de reciclare, deşi are puţine şanse de izbândă, speră acum să mai depisteze persoana care l-a adus la sediu pentru a împărţi banii cu ea. Victor Ghicun a menţionat foarte clar că-şi aduce aminte perfect de doamna care l-a adus, dar pentru că aceasta nu a lăsat un nume sau număr de telefon, rămâne doar ca fosta proprietară a gadgetului să-l contacteze.