25 mai 2015 | 05:32

Cortana a reuşit să “citească în cărţi” câştigătorii de la Eurovision

ACTUALITATE
Cortana a reuşit să “citească în cărţi” câştigătorii de la Eurovision

Dacă aţi fi vrut să puneţi pariu pe câştigătorii de la Eurovision, asistentul virtual Cortana ar fi fost cea mai bună sursă de inspiraţie pentru a vă îmbogăţi.

Algoritmul de inteligenţă artificială folosit în Cortana este unul dinte cele mai inteligente deja de ceva timp. Şi-a demonstrat până acum abilitatea de a interpreta afirmaţiile agregate online prin prezicerea câştigătorilor a Aceeaşi performanţă a atins-o când a venit vorba de ghicirea câştigătorului de la Super Bowl.

Pornind de la detaliile menţionate mai sus, nu ar trebui să vină ca o surpriză prezicerea câştigătorilor de la Eurovision. Chiar şi în aceste condiţii, nu se aştepta însă nimeni ca asistentul virtual creat de Microsoft să poată ,,citi în cărţi”, în ordine, cele trei ţări de pe podium.

Singurul moment în care s-a încurcat a ţinut de poziţia a patra din clasament. Astfel, Cortana a trecut Suedia ca şi câştigătoare a competiţiei muzicale, urmată de Rusia, Italia şi Australia. Rezultatele oficiale au respectat această ordine, cu excepţia celei de a patra poziţii, care a fost ocupată de Belgia, urmată pe locul cinci de Australia.

Deşi sunt convins că există deja câteva persoane care profită de talentul , pe mine mă intrigă altceva. Cu astfel de precedente stabilite, sunt curios câţi vor începe să joace la pariuri dând vina pe Cortana.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele